MK ENG
 1. Интервју на Срѓан Шапер, основач на I&F McCann Grupa, за магазинот “Капитал”

  31.10.2014. | Tags:
  Интервју на Срѓан Шапер, основач на I&F McCann Grupa, за магазинот “Капитал”

  <b>Ценам позитивен дух, соработка и преземање одговорност. Човекот со многу таленти, Срѓан Шапер, за Капитал открива зошто од рок музиката премина во маркетиншките води, дали себеси се смета за менаџер или претприемач, какви планови има за своите агенции, кои рекламни кампањи му оставиле посебен впечаток, и многу други нешта.</b>
  Read more...

 2. Македонија дел од светското “Wave” истражување

  22.10.2014. | Tags:
  Македонија дел од светското “Wave” истражување

  Универзал Медиа Скопје ве поканува да учествувате во “Wave” - најголемото глобално истражување за социјалните медиуми. Овогодинешното осмо издание на “Wave - The language of content” се спроведува во 65 земјии во него учествуваат повеќе од 50.000 интернет корисници кои ги претставуваат погледите, потребите и однесувањето на 1 милијарда највлијателни корисници на интернет и социјални медиуми од целиот свет.
  Read more...

 3. McCann најуспешен на фестивалот “Golden Drum”

  13.10.2014. | Tags:
  McCann најуспешен на фестивалот “Golden Drum”

  На фестивалот “Golden Drum” агенциската мрежа McCann за централна и источна Европа, во чии рамки работат и агенциите во составот на I&F McCann Grupa, е прогласена за најдобар комуникациски систем во овој дел на Европа. За освојувањето на ова значајно признание придонесоа и агенциите McCann Белград и McCann Тирана кои работат во рамките на I&F McCann Grupa освојувајќи една златна (Golden Drum) и две сребрени награди (Silver Drum).
  Read more...

 4. Човек со сестран талент и најуспешен менаџер во рекламната индустрија во регионот.

  06.10.2014. | Tags:
  Човек со сестран талент и најуспешен менаџер во рекламната индустрија во регионот.

  Срѓан Шапер: Наградата за животно дело на “Здружението за маркетинг комуникации” на Србија ја сфатив како награда за добра игра во првото полувреме. Сега се игра второто полувреме, дали ќе има продолженија и пенали, ќе видиме. Сè додека човек самиот со себе игра натпревар - останува во играта.
  Read more...